Få vores nyheder på mail

Nyt skifteskib er i søen

Pressemeddelelse   •   Jul 10, 2017 07:51 CEST

ESVAGTs nye skifteskib blev søsat ved Zamakone skibsværftet i Bilbao.

HST 780 – ESVAGTs kommende skifteskib – er blevet søsat ved Zamakone skibsværftet i Bilbao.

Skibet skal herefter færdiggøres og gennemføre sea trials frem mod den 1. august 2018, hvor skibet vil stå færdigt.

Grundet nedgang i ESVAGT’s aktiviteter har rederiet og Zamakone skibsværft aftalt en udsættelse af leveringen, og det færdigbyggede skib vil derfor blive lagt op i ét år frem til august 2018, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT:

”Zamakone har udvist stor forståelse for den aktuelle markedssituation, hvor vi ikke har alle skibe i drift. Vi har samarbejdet om at finde en løsning, vi alle kan være rigtig godt tilfredse med”, siger Kristian Ole Jakobsen.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder.. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.