Få vores nyheder på mail

Nyt skifteskib optimeret i ekstrem grad

Pressemeddelelse   •   Nov 27, 2015 13:30 CET

Skroget på det nye skifteskib har gennemgået omkring 100 beregninger. Den samme detaljeringsgrad har præget valget af fremdriftssystem og propeller.

Efter grundige overvejelser har ESVAGT nu bestilt sit næste skifteskib – og sat værftet på en svær opgave!

- Der findes ikke den optimeringsmulighed, vi ikke har overvejet!

Sådan siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT, om det nye skifteskib, som fra sommeren 2017 skal varetage crew change i ESVAGT.

Køb af skibe er i forvejen en omstændelig affære med mange specifikationer og beregninger undervejs. Beslutningen om at investere i et nyt crew change skib fra ESVAGT har været ekstraordinært lang – både for at sikre, at skibet havde alle de faciliteter og den komfort, der ønskes, men også for at sikre, at skibet blev optimeret på brændstofforbrug og energiforbrug i øvrigt.

- Vores krav og ønsker har virkelig presset Havyards designere – og de har ikke skuffet. Det bliver på alle måder et fantastisk skib! Det vil bære præg af, at vi har opbygget solide erfaringer med at bygge og sejle skibe energimæssigt optimalt, og vi får kombineret vores gennemtestede løsninger med nytænkning og innovation, siger Kristian Ole Jakobsen.

Skibet, som med 88,4 meter vil blive det længste i ESVAGTs flåde, får 75 singlekabiner med eget bad og toilet. Der bliver plads til mindst 5 FRB-både, som via et tværgående david-system sikrer, at bådene kan sættes i fra begge skibssider. Samtidig er der placeret en kran på agterdækket for håndtering af DC’er og STB12’ere.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.