Få vores nyheder på mail

Nyt specialskib bestilt ved Havyard

Pressemeddelelse   •   Jan 15, 2015 11:15 CET

Med kontrakten på at levere et serviceskib til Statoil på Dudgeon offshore vindmøllepark følger også en ordre på endnu et specialbygget SOV (Service Operation Vessel) serviceskib.

Ordren placerer ESVAGT ved det norske værft Havyard Ship Technology. Havyard står også bag begge ESVAGTs skibe til serviceringen af havmølleparkerne ’Baltic 2’ og ’Butendiek’, og skibet til Dudgeon offshore vindmøllepark vil blive i samme stil, siger Ib Hansen, Head of Commercial i ESVAGT:

- Skibet bliver ikke identisk med de to andre, vi får leveret i begyndelsen af 2015 – men tæt på. Det bliver samme design og samme klasse, og det udstyres ligeledes med DP (Dynamisk Positionering) og aktiv rulledæmpning, siger han.

Det nye skib skal være basen for de vindmølleteknikere, der skal udføre service og vedligehold på vindmøllerne i parken. Skibet får plads til 40 vindmølleteknikere på enkeltkamre med eget bad og toilet. Desuden vil der være alle tænkelige faciliteter til arbejde (værksted, reservedelslager, kontorer m.v.)og fritid (fitness, infotainment-systemer, salonområder og andet).

Skibet udstyres med et gyrokompenserende gangway system, så teknikerne kan gå direkte fra skib til mølle.

Svarer til Horns Rev III

Dudgeon Wind Farm er en kæmpe vindmøllepark med 67 møller. Møllerne, som leveres af Siemens, er på 6 mW hver, og vil producere 402 MW i alt. Det er på niveau med havmølleparken Horns Rev III, som ventes klar i 2017.

Dudgeon Wind Farm er placeret i engelsk sektor 20 sømil (cirka 40 km, red.) nord for byen Cromer ved den engelske østkyst. Basehavnen bliver Great Yarmouth.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.