Få vores nyheder på mail

Øget aktivitet i markedet sætter flere skibe i arbejde

Pressemeddelelse   •   Jun 17, 2021 08:30 CEST

Stigende aktivitet fra efteråret og igen i foråret har fået flere ESVAGT-skibe i arbejde; senest ’Esvagt Castor’ (foto) og ’Esvagt Carpathia’.

Esvagt Castor’, ’Esvagt Carpathia’ og flere andre ESVAGT-skibe er engageret til diverse offshore-kampagner.

De positive bevægelser i offshore olie- og gasmarkederne betyder, at ESVAGT for nylig sikrede nye kontrakter til ’Esvagt Castor’ og ’Esvagt Carpathia’.

Begge skibe var engageret til dette års forårs offshore-kampagner efter en periode, hvor en kombination af Covid-19 og lave oliepriser havde begrænset aktiviteterne på olie- og gasområdet væsentligt:

”Foråret 2020s lave oliepriser og vanskeligheder med at få folk ud på opgaverne på grund af rejserestriktioner betød, at flere valgte at udsætte opgaver og kampagner”, siger Ib Henrik Hansen, Head of Commercial i ESVAGT:

”I efteråret 2020 så vi de første tegn på, at der var opbrud igen, og nu ser vi igen en øget efterspørgsel på skibe”, siger han.

Ithaca Energy forlængede ’Esvagt Christina’ som ERRV ved Stella-feltet i Central Graben området i UK Central North Sea til standby og øvrige ERRV-opgaver. Kontraktforlængelsen kom af en udløst option og betyder, at ’Esvagt Christina’ ved udløb vil have arbejdet på feltet i tre år. Det kan nå at blive til mere - der er yderligere et års option under nuværende kontrakt.

’Esvagt Champion’ indledte i slutningen af marts en kontrakt med IOG og riggen ’Noble Hans Deul’ som support ved brøndoperationer; kontrakten er på 450 dage.

’Esvagt Castor’ startede som support for Hess i Dansk sektor under kampagne sammen med ’Esvagt Innovator’. ’Esvagt Carpathia’ er charteret ind til Total DK, og ’Esvagt Don’ er reaktiveret til spotmarkedet og som back-up skifteskib.

”Der er bestemt positive tendenser i markederne, og vi ser et stigende aktivitetsniveau, som ser fornuftigt ud nu og er lovende for 2022”, siger Ib Henrik Hansen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både offshore vindindustrien samt olie & gas-industrien. 

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1100 medarbejdere offshore og onshore.