Få vores nyheder på mail

Øget holdånd og stor tilfredshed blandt medarbejderne

Pressemeddelelse   •   Mar 11, 2021 10:50 CET

På trods af, at Covid-19-restriktioner har vendt hverdagen på hovedet og trækker store veksler på fleksibiliteten, så er medarbejderne i ESVAGT både positive og tilfredse.

På trods af, at Covid-19-restriktioner har vendt hverdagen på hovedet og trækker store veksler på fleksibiliteten, så er medarbejderne i ESVAGT både positive og tilfredse.

”Der bliver udvist en imponerende holdånd”, siger HR-chef.

Hvordan påvirkes medarbejdertilfredsheden i et stort rederi, når en global pandemi ændrer på markedsvilkårene, ryster hverdagen og gør noget så simpelt som at møde på arbejde til et logistisk puslespil?

Ikke det store, faktisk.

ESVAGT har netop analyseret på den årlige medarbejdertilfredshedsundersøgelse, og selv om besvarelserne fra de 1.051 kolleger er udfyldt midt under pandemien, så er tilfredsheden intakt – nogle steder ligefrem stigende:

”Det seneste år har været overskygget af Covid-19 og de udfordringer, som det nu engang har skabt, men alligevel viser analysen en høj medarbejdertrivsel, glæde og stolthed over at arbejde for ESVAGT”, siger Chief Human Resources Officer Nick Vejlgaard Ørskov:

”Vi trækker veksler på medarbejdernes fleksibilitet og omstillingsevne, og folk tager det hele i stiv arm. Der bliver udvist stor forståelse for situationen, en imponerende holdånd og sammenhold. At kollegerne samtidig udtrykker stigende tilfredshed, er imponerende og meget glædeligt”, siger han.

Styrket fællesskab

Som leverandør af kritisk infrastruktur har ESVAGT været på arbejde uafbrudt under Covid-19, og selv om det har betydet bøvl og rejserestriktioner og ændrede planer med skifteskibene, så er kabalen gået op hver gang:

”ESVAGT arbejder i seks forskellige lande; hver med sit reglement og individuelle restriktioner”, siger Nick Vejlgaard Ørskov:

”Eksempelvis skal vores to SOV-nybygninger i Norge fortsat tilses, og de forskellige medvirkende har udvist en stor tålmodighed og loyalitet over for firmaet i forbindelse med indrejse og Covid-19-restriktioner”, fortsætter han.

”Derudover har vi en del danske og udenlandske søfolk, som virkelig har fået en kompliceret tur over flere landegrænser og forskellige restriktioner, når de skal på arbejde. Men det har de taget med. Det glæder mig, at vores udenlandske søfolk er så velintegreret i rederiet og har taget virksomhedskulturen til sig”, siger Nick Vejlgaard Ørskov, som også glæder sig over, at medarbejderne har stor ros for rederiets håndtering af Covid-19.

Tillidsrepræsentant Dennis Bastholm (billede) deler opfattelsen af et styrket fællesskab:

”Sammenholdet har fået et løft, helt bestemt. Der er en klar accept af, at Covid-19 er en øv-situation, som vi deler med alle andre, og der er en stor forståelse for, at vi sammen skal bidrage til at holde det kørende, til vi igen får en normal hverdag. Folk tager en ekstra tørn og er meget fleksible for at få tingene til at fungere”, siger Dennis Bastholm.

Undersøgelsen er udført som en uvildig Rambøll-undersøgelse og viser, at den samlede trivsel på en skala fra 1 (lavest) til 5 er oppe på 4,1, og at man på to af de syv områder, der måles på, er steget en smule i forhold til 2019.

Selv om ESVAGT ikke har kunnet flyve medarbejderne på arbejde og har fundet alternativer til besætningsskift, så er 98 procent af alle skift forløbet til tiden, og under 1 procent af medarbejderne har måttet tage ekstra skift. På ’Esvagt Njord’, som arbejder som SOV på Dudgeon Offshore Wind vindpark i engelsk sektor, måtte fem medarbejdere dog tage 14 dage ekstra, da Covid-19-mutationen fra mink forbød indrejse fra Danmark.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både offshore vindindustrien samt olie & gas-industrien. 

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1100 medarbejdere offshore og onshore.