Få vores nyheder på mail

Omfattende modernisering af gruppe 3-skibe

Pressemeddelelse   •   Jan 29, 2016 15:06 CET

'Esvagt Preserver' blev skrællet helt tilbage, inden skibet blev bygget op på ny.

Med opdateringen af ’Esvagt Preserver’ har fem af ESVAGTs i alt otte gruppe 3-skibe nu gennemgået en omfattende levetidsforlængelse på værftet i Søby.

ESVAGTs gruppe 3-skibe tæller både nogle af flådens ældste og mindste fartøjer – men de mangler hverken omsorg eller kærlig pleje af den grund.

Flere af skibene i gruppen har de senere år fået en levetidsforlængende overhaling på Søby Værft, hvor teknisk inspektør Svend Aage Korup overser og koordinerer arbejdet.

- Behovene er forskellige fra skib til skib, men fælles er, at der er andre ønsker til, hvad skibet skal kunne og præstere i dag, end da de blev bygget i sin tid – navnlig på brændstofforbrug og komfort, siger Svend Aage Korup.

Den seneste ombygning, ’Esvagt Preserver’, illustrerer det ganske godt.

- En af de største forandringer på ’Esvagt Preserver’ er den nye fremdriftsazimut, som imødekommer både hensynet til brændstofforbrug og emissioner samt komfort for besætning og gæster. 80 procent af tiden vil azimutten være rigeligt til det behov, man har, og derved undgår man at have hovedmotoren kørende med de emissioner, støj og rystelser, det medfører, siger Svend Aage Korup.

Et andet eksempel er ombygningen af styrhuset, så der er blevet plads til et sofaarrangement.

- ’Esvagt Preserver’ sejler ofte med servicefolk, og de vil gerne have en plads på broen, hvor de kan se ud. Det har de fået nu, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.