Få vores nyheder på mail

Premiere til STB 7 og STB 12

Pressemeddelelse   •   Jan 22, 2015 11:26 CET

Havmølleskibene får nyudviklede Safe Transfer Boats

SOV’erne udstyres med STB 7 og STB 12; ESVAGTs helt nyudviklede Safe Transfer Boats målrettet havmølleparkerne.

Bådene baserer sig på ESVAGTs 20 år lange erfaring med at designe og udvikle de helt optimale både, og begge de nye designs har i tests vist sig særdeles duelige. Grundlæggende er der fokuseret mere på at optimere bådene for sikker overførelse af vindmølle teknikere, frem for at kunne redde mennesker i ekstremt dårligt vejr.

STB 

Kan fremhæves for stor stabilitet, manøvredygtighed og god bakeffekt. De indbyggede, kraftige thrustere har vist sig værdifulde i strømfyldt farvand. Der er kun én landing på en havmølle, og kraftige thrustere gør det muligt at gå lige på landingen uanset strømforhold.

STB 12

Som er den første overdækkede båd i ESVAGTs eget design, udmærker sig ved en ekstrem manøvredygtighed på grund af to ekstra bov-thrustere. Der er høj komfort i båden og et lavt støjniveau i kabinen. Med manøvreplads for og agter er båden optimeret til transport af reservedele og gods. Båden har, som det er standard i ESVAGT, været igennem en omfattende sikkerhedstest. Selve båden er loadtestet til 32 tons og krogsystemet med 152 tons. Båden er en selvstændig enhed, som således kan sejle til land efter eksempelvis reservedele.

Både STB 7 og STB 12 er konstrueret redundante på alle områder; altså med backup-systemer i tilfælde af svigt.

STB’erne er tænkt som et supplement til Walk to Work gangsystemet.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.