Få vores nyheder på mail

Så kom ”Esvagt Stavanger” endelig hjem

Pressemeddelelse   •   Mar 09, 2012 14:37 CET

Navngivning af 'Esvagt Stavanger' 21. september 2012

Efter et langt forløb har ESVAGT endelig fået sit tredje X-bov-skib, ”Esvagt Stavanger”, hjem fra Spanien. Skibet er chartret ind i Norge.

Det hænder, at en tvillingefødsel kan trække så meget ud, at søskende fødes på hver sin dag.

For søsterskibene ”Esvagt Bergen” og ”Esvagt Stavanger” slår én dag dog ikke til.

De blev bestilt samtidig i 2007, da ESVAGT vandt kontrakten på at levere skibe til Statoils operationer ud for henholdsvis Bergen og Stavanger. Skibene er søsterskibe og teknisk set identiske - men hvor ”Esvagt Bergen” allerede kunne lade sig døbe i marts 2011, så er ”Esvagt Stavanger” først ankommet nu.

Årsagen skal findes på FNM-værftet i Vigo, Spanien, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Technical Officer (CTO) i ESVAGT:

- Værftet løb ind i voldsomme økonomiske problemer, som forsinkede byggeriet så meget, at det reelt var muligt for ESVAGT at opsige kontrakten. Men vi arbejder ud fra devisen om, at vi holder det, vi lover, og vi havde lovet Statoil to skibe. Så vi har brugt mange kræfter på at fastholde kontrakten med spanierne for at få vores skib, siger Kristian Ole Jakobsen.

Nyt værft

ESVAGT brugte halvandet år på at udarbejde en ny kontrakt, der blandt andet indebar, at skibet blev flyttet til et andet værft i Galicien.

- For at undgå en konkurs på det gamle værft, som ville give os store problemer, var vi nødt til at betale en del mere for kontrakten. Vi betingede os til gengæld, at der kom et nyt værft på opgaven. Vi krævede en større sikkerhed for, at vi kunne få det skib, kunden har krav på, siger Kristian Ole Jakobsen:

- Statoil havde accepteret en ny tidsfrist, og den ville vi ikke i gang med at genforhandle, siger han.

Det blev det ligeledes Vigo-baserede værft Astilleros Armón, der overtog opgaven og fik et år og fire måneder til at gøre skibet færdigt. Det lykkedes – endda hurtigere end lovet, og efter et år og halvanden måned kunne ESVAGT indlede overdragelsesforretningen.

- Skibet er leveret i en fin håndværksmæssig kvalitet – og det er godt at få det hjem, så vi kan komme i gang med at levere det, Statoil forventer af os, siger Kristian Ole Jakobsen.

FAKTA

ESVAGT STAVANGER

Type: Multirole - AHTS

Længde: 80 meter

Bredde: 17 meter

Dybgang: 6 meter

Tonnage: 3676 GT - 1103 NT

Motorkraft: 2 x MAK 4000 bkWBollard

Trækkraft: 130 tons

Redningskapacitet: 370 personer.

 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.