Få vores nyheder på mail

Seks gruppe-3 skibe levetidsforlænges

Pressemeddelelse   •   Sep 26, 2013 10:55 CEST

Flere af ESVAGTs ældste skibe har fortsat vigtige roller at spille – derfor levetidsforlænges de nu med omfattende overhaling. ’Esvagt Echo’ er først.

Man kan ikke beskylde ESVAGT for at tage del i ’brug og smid væk’-kulturen.

Seks af de skibe, som brød virksomhedens allerførste bølgetoppe i rederiets unge år, er stadig aktive – og nu skal de endda levetidsforlænges, så de kan stå til søs i ESVAGT-tjeneste en rum tid endnu.

’Esvagt Echo’, ’Esvagt Bravo’, ’Esvagt Promotor’, ’Esvagt Protector’, ’Esvagt Preventer’,og ’Esvagt Preserver’ er alle blandt de ældste i flåden, men i stedet for pension skal skibene overhales inde og ude på Søby Værft. Først er det ’Esvagt Echo’:

- Der er både en maskinteknisk opgradering og en welfare crew-mæssig opgradering, siger Bjørn Viig, Fleet Group Manager i ESVAGT:

- Skibene er ikke tidssvarende i dag, men det bliver de igen.

Den store tur

Det er individuelt fra skib til skib, hvad der skal ske af forandringer, og ESVAGT, designeren OSK Shiptech og værftet samarbejder om den enkelte case fra gang til gang. Af samme grund er to besætningsmedlemmer fra ’Esvagt Echo’ installeret i ferielejligheder tæt på Søby Værft, så de sammen med værftet kan følge og deltage i arbejdet.

For besætningen bliver forandringerne på komforten markant. Etablering af nye dørk-beklædninger, lofter, skotter, møbelpakker og øvrig indretning.

Besætningen får også glæde af opgradering på det elektriske område, som omhandler nyt TV-system, samling af al IT kommunikationsudstyr, nye lamper samt ny el i apteringen generelt.

I styrhus og maskiner er der også store forandringer. Der installeres blandt andet ny radar, Nav-tex, vejrplotter, ny UHF og GPS-navigation, og der kommer et nyt alarm- og brandovervågningssystem, som også betyder udskiftning af det eksisterende CO2-anlæg til et moderne Energen-system, der muliggør en hurtigere og helt ufarlig slukningsindsats.

Ud over levetidsopgradering får ’Esvagt Echo’ også nu udført planlagte 2014-dokningsopgaver. Hertil hører overhaling af gensets, sandblæsning samt maling af topside/bund, fjernelse af dispergeringsanlæg og meget andet.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.