Få vores nyheder på mail

Sertica styrker indkøb og vedligehold

Pressemeddelelse   •   Mar 15, 2017 15:38 CET

Alle indkøb hos ESVAGT foretages nu gennem Sertica. Implementering af vedligeholdsmodulet er ongoing.

ESVAGT er i gang med at implementere Sertica. Vil øge sikkerhed for rigtige bestillinger og spare tid og udgifter til ekspresfragt på indkøbssiden - og vil sikre systematik i den løbende vedligehold af skibene.

Indkøb til ESVAGT-flåden er siden udgangen af februar 2016 sket via et nyt software; Sertica har afløst Amos, og det har alle kolleger involveret i indkøb været rigtig godt tilfredse med:

- Vi kan i dag overvåge flåden med de samme personaleresurser, som vi brugte, da vi var tyve skibe færre. Sertica har øget vores overblik, siger Michael Rønn, Senior Purchaser.

Tidligere foregik indkøb via mail til land, hvorfra det blev lagt ind i et AX-regnskabsprogram. Efter de seneste otte år med en integration mellem Amos fra søen og AX på land, arbejder alle nu i Sertica, hvilket både sparer tid og øger sikkerheden for, at man får bestilt det, man har brug for.

- Nu kan alle følge en request i det samme system; fra forespørgsel om bord til indkøb og videre til logistik og forsendelse i Warehouse. Da der samtidig er billeder på cirka 60 procent af de 7.500 standardprodukter, der er i systemet, reducerer det fejlmargin på indkøb betragteligt, siger Michael Rønn:

- Det er blevet modtaget godt af brugerne, som finder systemet intuitivt og enkelt at betjene, og fordelene har været tydelige ret hurtigt.

Løfter kvalitet

Systemet bidrager også til at øge sikkerheden. Alle godkendte produkter i systemet er nemlig ledsaget af de relevante certifikater, der sikrer, at det er et ESVAGT-godkendt produkt. Er der behov for datablade, certifikater eller lignende kan det vedhæftes den enkelte ordre som dokument.

- Vi får et bedre overblik over, hvad der bestilles, og vi har oplevet en kvalitetsforbedring af både vores dokumentation, logistik og leverandørkontakt. Systemet indbyder til, at man gør tingene ens, hvilket er en stor fordel. Det betyder, at alle kan tilgå systemet og se, hvor en ordre er; man behøver ikke vente på den person, der har lavet ordren for at finde ud af, hvad han har gjort. Det gør os mindre sårbare og løfter kvaliteten. Det har været positivt over hele linjen, siger Michael Rønn.

Andre afdelinger af ESVAGT er nu også på vej over på Sertica, blandt andet Ship Management.

- Da vi først vænnede os til at bruge det, stod det klart, at det er et rigtig godt værktøj, siger Claes Skov Jensen, Fleet Manager Technical:

- Systematikken er et klart plus. Det er meget nemmere for os, at alle nu arbejder i det samme system. Det gør det meget nemmere for os at vide, hvor vi skal lede efter noget på det enkelte skib, siger han.

Fejl fanges

Sertica bruges også til at sikre en systematisk ensartet opbygning i vedligeholdelsen på tværs af skibene. Eksempelvis vil skibe i flåden, som minder om hinanden, blive dannet fra et fælles grundlag (moderskib) og derefter tilrettes skibet specifikt efterfølgende. På den måde vil fejl og ændret/opdateret vedligeholdelsesbehov, som er generiske, kunne opdages på tværs af skibene relativt simpelt.

- Hvis vi opdager en fejl på et skib eller ved en jobbeskrivelse, så er det nu enkelt at lægge en kontrol for lignende fejl ind ved søsterskibes vedligehold, så vi er sikre på at rette det, siger Claes Skov Jensen.

Aktuelt er Sertica vedligehold implementeret i 2/3 af ESVAGTs flåde.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har ca. 900 medarbejdere on- og offshore.