Få vores nyheder på mail

Skarp opfriskning løfter kompetenceniveau

Pressemeddelelse   •   Jan 15, 2018 08:27 CET

Træning og øvelser er en integreret del af hverdagen hos ESVAGT.

ESVAGT vil øge værdien af de nye lovkrav om STCW-opfriskningskurser. Skræddersyet program udvikler rederiets søfolk.

Sikkerhed er det helt centrale element i ESVAGT, hvor træning og øvelser er en integreret del af hverdagen ombord, og hvor dokumentation og indrapportering er en kultur, som dyrkes og forventes.

Kravet om opfriskning af STCW-certifikater, som siden 1. januar 2017 har været nødvendigt for at forny sit sønæringsbevis, passer umiddelbart fint ind i ESVAGT’s konstante opdatering af søfolkenes kompetencer. For at sikre et maksimalt udbytte har rederiet valgt at udvikle et STCW genopfriskningskursus sammen med Falck Safety Services og Viking Saatsea:

”Vi ønsker en genopfriskning, som bygger på og giver et reelt løft af kompetencerne. Der er flere steder, hvor certificeringskravene lapper over på det, vi allerede har, eksempelvis i de skibe, som arbejder under OPITO-regler, siger Hans Richard Pedersen, Senior HR & Crewing Partner:

”Ved at skræddersy programmet kan vi sikre, at vi maksimerer udbyttet og bruger krudtet på det, der giver et reelt løft af kompetencerne”, siger han.

Søfartsstyrelsen har tilkendegivet, at man vil auditere kursusstederne – det hilser Hans Richard Pedersen velkommen:

”Det er absolut positivt, at Søfartsstyrelsen holder audit på kurserne. Det sikrer, at kurset giver den reelle værdi, der var hensigten med de nye krav”, siger han.

Fakta

ESVAGT har cirka 850 søfolk, som skal opfriske STCW-certifikater.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.