Få vores nyheder på mail

Skifteskibe har fået fast basehavn

Pressemeddelelse   •   Jan 29, 2016 14:23 CET

Muligheden for landstrøm sænker ESVAGTs emissioner i havn.

ESVAGTs crew change skibe får fast plads midt mellem logistik, kontor og værksteder.

Det er skibe og arbejdet til søs, det handler om i ESVAGT, så derfor er det ganske symbolsk, at skifteskibene fremover får fast kajplads i midten af det hele.

’Esvagt Beta’ og ’Esvagt Alpha’ er sikret plads i den del af Dokhavnen, som omkranses af bygningerne i ESVAGTs hovedsæde, og skibene får dermed base midt mellem kontor, logistik og værksteder.

Det er der flere gevinster ved, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT:

- Vi har ønsket at samle alle virksomhedens faciliteter på samme adresse, fordi det giver god synergi. Placeringen af skifteskibene tæt på kontor, logistik og værksteder styrker dialogen mellem skib og land og gør det langt enklere at mødes, siger han.

Placeringen betyder også, at skifteskibenes egne besætninger og øvrige skibes besætninger får nemmere adgang til det nyindrettede Crew Center på førstesalen af logistikbygningen.

Samtidig har den faste placering åbnet op for et grønt tiltag:

- Vi har fået installeret strømtavler på kajen, så vi kan føre landstrøm ombord. Det mindsker emissionerne, når vi ikke skal have skibenes egne maskiner til at generere strøm, siger Kristian Ole Jakobsen.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.