Få vores nyheder på mail

Skolelærer ved roret

Pressemeddelelse   •   Jul 13, 2017 07:55 CEST

Torben Stamer med sit eksamensbevis.

Den læreruddannede Torben Stamer besluttede i en moden alder at stå til søs i stedet for at stå ved tavlen. Nu har han bestået skibsførereksamen med klassens højeste snit.

Man skal ikke lade en barndomsdrøm blive ved drømmen. Det er den læreruddannede Torben Stamer et godt eksempel på.

Han tog i en moden alder fat på en ny uddannelse og tre år som ubefaren for at få sejltid nok til at søge ind på uddannelsen til skibsfører. Nu har han fået eksamen med det højeste snit i klassen:

”Det er jo en stor beslutning at sige sit job op og blive ubefaren sømand. Men det var noget, jeg rigtig gerne ville – og det er nok derfor, at det er gået så godt. Det er en uddannelse, jeg har taget for min skyld, fordi jeg havde lyst og ville prøve noget andet. Det er et tilvalg, og det er jo ret motiverende”, siger Torben Stamer.

Han skal nu på den videre færd fra styrmand til overstyrmand og slutmålet skibsfører for enden:

”Nu skal jeg jo ud og lære faget for alvor. Jeg har nok fået beviset, men jeg har ikke bevist, at jeg kan noget. Det er en del af den læringsproces, jeg skal i gang med nu som styrmand”, siger Torben Stamer, som begynder som styrmand på ’Esvagt Contender’ efter sommerferien.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder.. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.