Få vores nyheder på mail

SOV'en er vind-industriens schweizerkniv!

Pressemeddelelse   •   Maj 24, 2018 11:53 CEST

En ESVAGT SOV kan skræddersys til at opfylde alle behov i offshore vindparker.

ESVAGT’s unikke Service Operation Vessel (SOV) koncept samler opgaver, muligheder og funktioner på ét sted.

ESVAGT’s SOV-koncept med serviceskibe permanent placeret i havmølleparker effektiviserer driften af havmølleparker ved at samle en stribe af løsninger i ét og samme koncept.

”SOV-konceptet er for offshore vind-industrien, hvad schweizerkniven er for lommekniven”, siger Rune Østergaard, Head of Commercial Wind i ESVAGT:

”SOV er et værktøj, som gør det muligt at udføre en lang række opgaver effektivt, sikkert og driftsøkonomisk. En SOV fungerer både som base og kontor for teknikerne, som også har gavn af et fuldt udstyret værksted og lager. Vælger kunden at udruste SOV’en med en Safe Transfer Boat (STB12 eller STB15), råder besætningen desuden over en Daughter Craft med plads til mindst 8 passagerer, der er godkendt til at sejle til havn for besætningsskift eller afhentning af gods eller reservedele. SOV’er med Safe Transfer Boats gør eksterne CTV-løsninger overflødige, og parkejerne kan samtidig reducere udgifterne til baseoperationer og lager markant”, siger Rune Østergaard.

Udover at være driftsøkonomisk og effektivt er SOV-konceptet også særdeles fleksibelt. SOV’erne kommer i alle størrelser og kan udrustes til at efterkomme alle behov:

”Der er en meget stor grad af fleksibilitet og til- og fravalg på SOV: Walk-to-work gangvejssystem, helideck og variation af Safe Transfer Boats fra STB7 til STB15 samt kraner i forskellige størrelser. Der er koncepter til inspektion med ROV og droner, og vi har endnu til gode at møde et ønske, SOV ikke har kunnet opfylde”, siger Rune Østergaard.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.