Få vores nyheder på mail

SOV'en sparer omkostninger og øger effektivitet

Pressemeddelelse   •   Sep 19, 2018 14:00 CEST

En SOV fungerer som base med kontorfaciliteter, lagre, reservedele og værksteder samlet lige der, hvor der er brug for det – midt i parken

ESVAGT’s unikke SOV-koncept giver en effektiv og værdiskabende drift i parken og skærer mange udgifter væk.

ESVAGT satte barren højt, da man i 2010 introducerede sit SOV-koncept med serviceskibe permanent placeret i havmølleparker og brug af ESVAGT Safe Transfer Boats (STB) til bådoverførsler af serviceteknikere og havnekald.

Siden har man udviklet og perfektioneret SOV-konceptet til offshore vindindustriens mest innovative og effektive servicekoncept.

Gevinsterne er mange – uanset om man måler på økonomi, effektivitet, sikkerhed eller miljø:

  • Konstant tilstedeværelse

Med en SOV-løsning er moderskibet stort set konstant på arbejde der, hvor det skaber værdi – i parken. Skibets unikke STB12 kan som fleksibelt arbejdsbåd løse opgaver med alt fra besætningsskift i parken til fragt af reservedele, crew og forsyninger til og fra land. Det frigør moderskibet til at løse opgaver i parken.

  • Høj oppetid

SOV-løsningen betyder, at man er i stand til at overføre teknikere sikkert fra skib til mølle stort set uafhængigt af vejret. Kombinationen af STB12 og gangvejssystem giver en uhyre effektiv og sikker drift, der samtidig muliggør hurtige overførsler.

I havmølleparkerne Butendiek og Baltic II har ’Esvagt Froude’ og ’Esvagt Faraday’ således været i stand til at overføre teknikere i 92 ud af 100 dage, hvilket har sikret en højere oppetid i parken end andre parker med samme vindmølletype. Dette giver alt sammen en bedre økonomi i parken.

  • CTV overflødig

En del af SOV-konceptet er fleksible crew transfers. Vælger man en STB12, gør man dyre CTV-løsninger til besætningsskift overflødige. STB12 kan sikkert og komfortabelt gå til kaj og skifte besætninger på op til otte teknikere ad gangen – sammen med et ton gods. Det reducerer udgifterne til et CTV til et minimum.

  • Økonomisk i drift

SOV-konceptet sparer moderskibet for omkostningstunge aktiviteter. STB12 sparer moderskibet for brændstofkrævende besøg i land med betydelige omkostninger til følge. I parken sørger STB for sikker og brændstoføkonomisk overførsel af teknikerne til møllerne. Et reduceret brændstofforbrug er også en klar gevinst for miljøet.

  • Onshore base er overflødig

En SOV fungerer som base for hele operationen i parken. SOV betyder kontorfaciliteter, lagre, reservedele og værksteder samlet lige der, hvor der er brug for det – midt i parken. Onshore baseoperationer er unødvendige.

Du kan møde ESVAGT og høre mere om rederiet på WindEnergy Hamburg den 25.-28. september. Du finder ESVAGT i Hal B4 stand 401.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.