Få vores nyheder på mail

SOV'er kan levere det dobbelte

Pressemeddelelse   •   Sep 22, 2017 07:45 CEST

'Esvagt Njord' som servicerer Dudgeon Offshore Wind Farm.

Fremragende præstationer fra ESVAGT’s unikke Service Operation Vessel (SOV) koncept har frigivet kapacitet - det skal udnyttes.

ESVAGT’s specialbyggede SOV’er til servicering af havmølleparker har vist sig langt mere effektive, end man forventede, da arbejdet i parkerne gik i gang i 2015.

Udgangspunktet var, at et SOV-skib skulle kunne servicere en havmøllepark med 80 turbiner. Det antal turbiner er imidlertid ikke i nærheden af at udnytte SOV’ernes fulde kapacitet, siger Ole Ditlev Nielsen, Business Development Manager i ESVAGT:

”Efter to et halvt års SOV operationer kan vi konstatere, at skibene præsterer væsentligt mere. Det potentiale skal vi udnytte, så vi kan bidrage til at drive udgiften til havvind yderligere ned”, siger Ole Ditlev Nielsen.

Ifølge Ole Ditlev Nielsen kan en SOV med plads til 40 teknikere servicere 150-200 turbiner – mere end det dobbelte af det nuværende.

Veldokumenteret performance

De opsigtsvækkende resultater vil ESVAGT blandt andet uddybe på ACI’s Operating Specialists Wind Vessels konference i Hamborg 27-28. september, hvor Ole Ditlev Nielsen som en af talerne vil fremlægge de nye muligheder, den øgede kapacitet på SOV’erne åbner op for.

Både på eksisterende parker og i kommende udbudsrunder vil ESVAGT nu kunne trække på solide operationelle erfaringer og flere forskellige designs, der sammen med et simuleringsværktøj kan bidrage til at finde de optimale logistikløsninger for kunderne. Det gør det muligt for ESVAGT at byde på serviceopgaven i en havmøllepark på et langt mere veldokumenteret og underbygget grundlag. Det vurderer Head of Commercial Wind i ESVAGT, Rune Østergaard:

”Vore SOV’er, udstyret med Walk-to-work gangvej og en eller flere Safe Transfer Boats (STB), har vist sig at være branchens bedste koncept. De føjer effektivitet og fleksibilitet ind i driften; muliggør en større operationsradius i vindfarmen og reducerer udgifter, fordi man ofte kan erstatte en CTV med en STB. Samtidig er vi de eneste, som kan levere SOV-uddannet og SOV-erfarent personel til at løse opgaven. Det er konkurrencefordele, både vi og kunderne er bevidste om”, siger Rune Østergaard.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), hvor kundens teknikere er indkvarteret. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.