Få vores nyheder på mail

Større risikoforståelse på land

Pressemeddelelse   •   Jan 29, 2016 15:26 CET

Landorganisationen i ESVAGT er styrket i sin risikoforståelse gennem workshop.

I 2014 introducerede ESVAGT Risk Management Tool (RMT) for at styrke en fælles forståelse af og opmærksomhed på sikkerhed i det arbejde, der udføres.

Konsulentfirmaet Green-Jakobsen, som er specialister i at optimere maritim sikkerhed, stod bag seminarer, der introducerede RMT for kollegerne i ESVAGT-flåden. De gode erfaringer fra det samarbejde er baggrunden for, at Green-Jakobsen igen har været forbi ESVAGT – denne gang landorganisationen.

- Vi har ønsket at styrke den fælles forståelse af, hvad det handler om ude i skibene, ved også at tage landorganisationen med på seminar, siger Jesper Møhring Madsen, HSEQ Manager i ESVAGT:

- Ved at vi på land får en bedre indsigt i og forståelse for de vilkår, man arbejder under til søs, kan kollegerne på land også nemmere bidrage med lige det, der gør mest gavn. Forståelsen af risici er forskellig fra person til person, sikkert også fra funktion til funktion. Vi har ønsket at bidrage til, at forståelsen for hinandens arbejdsområder blev styrket, siger Jesper Møhring Madsen.

Et andet formål med seminaret har været at give kollegerne på land et bedre indblik i, hvordan deres arbejde har indflydelse på risici af forretningsmæssig karakter.

Bedre undersøgelse af hændelser med de fem spørgsmål

Hvorfor gik det galt? Det kan ESVAGT-medarbejdere med operationelle funktioner give et – bedre – svar på nu, hvor de har været på kursus i undersøgelser af hændelser.

Kurset har taget afsæt i metoden the 5 whys; en spørgeteknik, som er velegnet til at finde ind til roden og årsagen til problemet.

- Hvad er årsagen – og hvordan undgår vi, at det sker igen? Det er den læring, vi gerne skal have med, når vi har en hændelse i rederiet. Når vi kender den dybere årsag til, at noget gik galt, så kan vi forhindre det i at gentage sig, siger Jesper Møhring Madsen, HSEQ Manager i ESVAGT:

- Det ligger dybt til ESVAGT at søge lærdom af de hændelser, vi har. Et rigtig godt eksempel herpå er vores FRB’ere, som konstant bliver tilpasset og justeret, så de indarbejder alle de ting, vi lærer af at sejle med dem, siger han.

Kurset i the 5 whys bliver fulgt op i løbet af 2016.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.