Få vores nyheder på mail

Stort vind-potentiale for ESVAGT i USA

Pressemeddelelse   •   Mar 31, 2021 09:13 CEST

ESVAGT’s koncept for servicering af havvindmølleparker det sidste årti har gjort rederiet til europæisk markedsleder. Nu etablerer ESVAGT sig i USA ved at indgå i et joint venture i USA for også at kunne servicere det ekspansive amerikanske marked.

JOINT VENTURE: Som europæisk markedsleder på offshore vind har ESVAGT nøje fulgt udviklingen af det hastigt voksende amerikanske havvindmarked og forberedt sit eget indtog. Nu etablerer ESVAGT sig i Florida med et joint venture.

Den nordamerikanske østkyst er et af de hastigst voksende markeder for offshore vind.

Over 25 GW havvind er allerede projekteret, og der er meget mere på vej; amerikanerne har ambitioner om at producere 86 GW grøn offshore-energi i 2050.

Det er fire gange så meget, som der aktuelt er i Europa.

Det vækstmarked har fået flere danske parkoperatører og vindmølleproducenter til at etablere sig i USA og – i umiddelbar forlængelse heraf – at opfordre deres europæiske leverandører til at følge trop og være med til at etablere den logistik, infrastruktur og underskov af kompetente samarbejdspartnere, som er nødvendigt for at indfri ambitionerne.

Den opfordring har ESVAGT, som er europæisk markedsleder på offshore vind, forberedt sig grundigt på, og rederiet indleder nu 2021 med at etablere sig i USA med et joint venture med den amerikanske Crowley-gruppe med base i Jacksonville, Florida.

”Amerikanerne har ambitioner om at udvikle offshore vind til et niveau, der matcher det, vi har i Europa. Det er ambitioner, man ikke kan ignorere, når man som ESVAGT betragter sig selv som en central aktør i den grønne omstilling”, siger ESVAGT’s CEO Peter Lytzen:

”Offshore vind har udviklet sig fra at være et europæisk projekt til at være en global industri med stærke vækstrater. Som en ambitiøs virksomhed ser vi naturligvis på, hvordan vi kan ekspandere i takt med, at offshore vind vokser globalt, og vores kunder indtager nye markeder. Vi kan ikke nødvendigvis være med over det hele, og derfor må vi vurdere, hvor vi ser det største potentiale. Her er USA oplagt”, siger han.

Jones Act er krævende

Det er i høj grad europæiske aktører, som er i spil til at levere de mange GW havvind, amerikanerne har i tankerne.

”Sammen med en stærk vækstkurve er det en kombination, der gør den amerikanske østkyst oplagt”, siger ESVAGT’s Chief Commercial Officer, Søren Karas:

"USA er oplagt, fordi der er en kritisk masse og en grøn ambition, man kun kan beundre. Derudover bliver det amerikanske marked præget af aktører, vi har samarbejdet med gennem mange år i Europa. Vi ved, at de værdsætter en sikker, effektiv og kompetent samarbejdspartner i opbygningen af en ny, grøn industri, og at vores SOV-koncept (Service Operation Vessels til servicering af offshore vindparker), erfaring og kompetencer kan gøre en positiv forskel i USA”, siger Søren Karas.

Det er dog langt fra enkelt at etablere sig som operatør på det amerikanske marked.

Den amerikanske Jones Act-lov dikterer, at alle skibe, som vil sejle indenrigs i USA, skal være bygget i USA, føre amerikansk flag, have en amerikansk besætning og være majoritetsejet af en amerikansk statsborger.

For et rederi som ESVAGT, der fører dansk flag, i høj grad har skandinavisk besætning og en flåde af skibe bygget i Norge, Singapore, Spanien og Tyrkiet, er Jones Act nyt terræn, som ikke bare er sådan at forcere, understreger Søren Karas:

“Det er omstændeligt, det er bøvlet, og der går juristeri i det. Sådan er det. Vi har lært vores advokat rigtig godt at kende”, siger han:

"Når det så er sagt, så har de mange grundige, detaljerede drøftelser også været med til at afklare for os alle, hvordan vi vil arbejde som joint venture”, siger Søren Karas.

Peter Lytzen, som også tidligere har været gennem joint venture-processer, er enig. Det er en omstændelig proces, men den har sidegevinster:

“Meget af det, vi har brugt energi på og forholdt os til for at kunne operere under Jones Act, er ligeledes relevant at forholde sig til i partnerskabet. Et joint venture er et ægteskab, og det er ingen skade til, at parterne bruger god tid på at løse en svær strukturopgave sammen. Det kendskab, det giver, er gavnligt for den videre proces”, siger Peter Lytzen.

Partner med værdifælleskab

ESVAGT har blandt andre samarbejdet med den danske ambassade for at finde den rette partner til et joint venture. Der har været mange formkrav, ønsker og tanker om, hvordan den ideelle partner skulle se ud.

“I begyndelsen af sådan en proces er det fakta og tjeklister: Vi leder efter et match på vores ønsker til infrastruktur, adgang til kompetencer og et stærkt lokalt netværk eksempelvis. Den del er relativ enkel”, siger Peter Lytzen:

“Men det er vanskeligere at formulere, hvordan den ideelle partner skal agere. ESVAGT er en værdibaseret virksomhed, og det lå vel implicit, at vores partner også skulle være det. Vi har søgt en partner, hvor vi kan genkende vores værdisæt i deres”, siger han.

Netop den del har været udfordret af de restriktioner, corona-pandemien har ført med sig.

”Man får et godt indtryk af værdier og etik af at få nogle fælles kilometer i benene – at bruge tid sammen, ikke mindst til den uformelle del. Det er svært at lære en partner at kende over Teams-møder”, siger Søren Karas:

”Men vi fandt ret hurtigt ud af, at Crowley og ESVAGT har mange fælles referencepunkter. Vi deler i allerhøjeste grad kerneværdier om sikkerhed og kvalitet”, siger Søren Karas.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både offshore vindindustrien samt olie & gas-industrien. 

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 1100 medarbejdere offshore og onshore.