Få vores nyheder på mail

Tall Ships Race gav nye kolleger

Pressemeddelelse   •   Okt 15, 2014 12:34 CEST

ESVAGT ansatte seks nye kolleger direkte fra Georg Stage under Tall Ships Race.

Tall Ships Race var ikke kun en festlig og flot begivenhed, da de mange sejlskibe gæstede Esbjerg i august.

Det var også en mulighed for ESVAGT for at rekruttere sødygtige kolleger fra skibene, og derfor havde recruitment officer Tina Halkjær Nielsen taget kontakt til skoleskibet Georg Stage. Her havde eleverne set ESVAGTs præsentationsvideo og hørt om rederiets arbejdsområder, og det havde medført 13 ansøgere, som ESVAGT kunne interviewe.

- Vi gennemførte under Tall Ships Race samtaler ombord på Georg Stage, og vi har nu ansat seks nye kolleger, hvor de første begynder den 8. september, siger Tina Halkjær Nielsen.

Gode søfolk

Yderligere et par kolleger begynder, når de runder 18 år – og resten af ansøgerne er i en database, for alle var kvalificerede:

- Vi ved, det er gode søfolk, som vi får derfra. De lider ikke af søsyge, de kender livet til søs og rutinerne med at sejle. Og så er de vant til at bo mange sammen under simple kår og sove i hængekøje, hvilket også hærder folk til det lidt specielle liv, der er ombord på et skib, siger Tina Halkær Nielsen:

- Selv om livet bestemt ikke er sådan ombord hos Esvagt – her har man både eget kammer med en god seng, internet og træningsfaciliteter, siger hun.

Udover samtaler ombord på Georg Stage havde ESVAGT også indbudt de ca. 60 unge søfolk til et skibsbesøg på ’Esvagt Alpha’, hvilket forløb med stor interesse fra elevernes side.

ESVAGT som censor

Det var ikke kun ESVAGT, der tankede kompetence ved Georg Stage – det gik også den anden vej. Maskinmester i ESVAGT Henrik Hartmann mønstrede Georg Stage i 4 dage, hvor han fungerede som censor på eksamensopgaver i søsikkerhed, arbejdsulykker og motorlære.

 

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.