Få vores nyheder på mail

Tilbage på skolebænken efter mere end 25 år i flåden

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2016 15:34 CEST

Skipper Viggo Hvidberg har løst studiekort i en alder af 57 år. ”Jeg skal da udvikle mig!”

Det er de færreste 57-årige, der er i besiddelse af et studiekort og bruger det aktivt, men det gør ESVAGTs Viggo Hvidberg.

Han er oprindeligt uddannet sætteskipper, og har haft rigeligt at se til i sine første godt 25 år i ESVAGT. Men nu vil han opgraderes, og derfor læser han til skibsfører:

- Som det er nu, må jeg sejle som skipper på skibe op til 3.000 tons. Men ESVAGTs skibe bliver større og større, og hvis jeg skal fremtidssikre mig, så må jeg uddanne mig, siger Viggo Hvidberg.

Han læser ved siden af sit almindelige arbejde. I fritiden ombord på skibet lægger han 3-5 timer dagligt i lektierne og opgaverne via e-learning, og i hjemmeperioderne er han indkvarteret på et kollegieværelse ved Skagen Skipperskole:

- Det er da hårdt i min alder, men – når det er noget, der interesserer en, så er det fint nok. Jeg skal da udvikle mig! Jeg har mange gode år i mig endnu, og jeg har det bestemt bedst med, at der ikke er nogen begrænsninger på, hvad jeg kan, siger Viggo Hvidberg:

- Jeg vil selv bestemme, hvad jeg skal sejle, og jeg vil gerne være med, hvor det sker!

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.