Få vores nyheder på mail

To Esvagt skibe i brandsluknings-aktion på Nordsøen

Pressemeddelelse   •   Okt 26, 2015 12:09 CET

Esvagt Gamma og Esvagt Omega assisterede med køling af 'Alias' skrog.

Tankskibet 'Alia' havde den 20. oktober 2015 om aftenen en eksplosion i maskinrummet og måtte derfor udløse sit fast installerede brandslukningsanlæg.

Kl. 20:05 udsendte 'Alia' et DSC kald på MF/HF. 'Alias' position var 64 sømil (ca. 120 kilometer) ude i Nordsøen vest for Hvide Sande. Både ’Esvagt Omega’ og ’Esvagt Gamma’ var i området og reagerede på nødkaldet.

De to ESVAGT skibe udførte en nøje koordineret indsats. Begge har standard brandslukningsudstyr (brandpumper og hydranter) ombord. ’Esvagt Omega’ har derudover en fast monteret vandkanon på monkey island, der har en kapacitet på 75 m3/time og en kastelængde på 30 meter.

'Alia' kontaktede ’Esvagt Omega’ på radioen kl. 21:06 og bad om hjælp til at nedkøle agter parten af 'Alia'. Skroget var for varmt til at de kunne komme ned i maskinrummet. ’Esvagt Omega’ lagde sig på bagbord side og ’Esvagt Gamma’ på styrbord side af 'Alia'. Herfra sprøjtede de vand på siderne af tankskibet for at køle maskinrummet ned efter eksplosionen. Skroget var så varmt, at der stod damp op, hvor vandstrålen ramte.

Tankskibet blev kølet ned i ca. 3 timer. Kl. 00:40 fik Esvagt Gamma og Esvagt Omega besked fra 'Alia' med tak for veludført opgave og at de nu havde kontrol over situationen. Ingen personer skulle være kommet til skade ved eksplosionen, og der skulle heller ikke være nogen risiko for, at skibet lækker olie, rapporterer Forsvarets Operationscenter.

Facts

Tankskibet 'Alia' er bygget i 2003. Det sejler under liberisk flag og var på vej fra Göteborg til Malta.
Skibet er 183 meter langt. Dødvægt: 35669 T.
Last: Brændselsolie
Position: 55.9423/6.251485, 64 Nm vest for Hvide Sande.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.