Få vores nyheder på mail

Værksted får stort løft

Pressemeddelelse   •   Jun 04, 2015 13:06 CEST

ESVAGTs værksted optimeres på drift, logistik, miljø og arbejdsmiljø – og er gearet til fortsat vækst.

Det er næppe mange mekanikere, som har 180 grader havudsigt fra værkstedet.

Men i ESVAGT har man. Indretningen af det nye værksted på Nordre Dokkaj 7 står nu klart, og ud over at byde på en fantastisk udsigt har det nye, store værksted stribevis af plusser.

- Vi går fra 500 kvadratmeter til 1.400 kvadratmeter; fra flere lokaliteter i byen til én samlet. Det er en opgradering på alle felter, og vi ser meget frem til at tage det i brug, siger Søren Westphal, Service Manager i ESVAGT.

Værkstedet byder på alle tænkelige faciliteter til at servicere både og dragter, som er de to primære formål. Der er eksempelvis indrettet et separat rum til lime- og svejsearbejde, lydtæt rum til test af motorer i vand, dragtrum med særlig udluftning, og overalt i værkstedet er en ti-tons kran tilgængelig. Faciliteterne gør også, at der nu er mulighed for at servicere ikke bare ESVAGT FRB og ESVAGT STB© bådene men også de større daughtercrafts. Desuden vil ESVAGTs watermist anlæg til brandslukning blive etableret i bådklargøringsrummet, så man også kan demonstrere det for kunderne.

- Vi har indrettet en arbejdsgang, som er optimeret til de opgaver, vi har. Vi har pladsen til at arbejde med flere både på samme tid, og vi har pladsen til at være lagerførende på flere reservedele. Det betyder, at vi kan optimere på arbejdsgangen og levere en endnu bedre service til vores skibe og søfolk, siger Søren Westphal.

Logistik et plus

Ved at samle aktiviteterne på en adresse, som ESVAGT gør nu, vil også værkstedets sammenhæng med den øvrige del af rederiet blive styrket.

- Vi har brugt meget tid på intern transport, som vi slipper for nu. Både når vi har haft møder på kontoret, og når kontoret har skullet se noget på værkstedet – nu er det nemmere for alle parter, og det vil der være synergi i, siger Søren Westphal:

- Det betyder også meget for følelsen af samhørighed, at vi nu er på en adresse og at bygningerne har samme udtryk. Værksted, logistik og kontor er indrettet i samme stil, og der bliver indrettet et Crew centre midt i det hele til søfolkene. Og vores skibe ligger lige udenfor! Det nærvær og fællesskab, det giver mulighed for mellem sø, værksted, hal og kontor i hverdagen bliver en klar gevinst. På den måde vil vi alle i højere grad kunne mærke, at vi er en del af den samme virksomhed, siger Søren Westphal.

Logistisk er der også en stor gevinst i, at man med eget dragtrum og –vaskeri nu kan servicere dragterne hurtigere og enklere.

Miljø og arbejdsmiljø i fokus

Miljømæssigt er der mange tiltag, som gør en forskel. Den store port i gavlen kan fungere som sluse, så varmen i værkstedet ikke lukkes ud. Ventilationen kører på genvex-anlæg, der sikrer maksimal varmeudnyttelse, og bygningen lever op til alle forskrifter for isolering i nybyggeri. Der er anvendt led-belysning overalt, og rumsensorer sikrer, at det ikke brænder unødigt. Det hele vil blive toppet op med solceller på taget for at generere miljørigtig strøm.

Arbejdsmiljøet bliver også optimalt. Værkstedets store hal er lyddæmpet, og overalt er der balanceret, komfortventileret luftudskiftning. Inden luften føres ud, føres den forbi bådklargøringsrummet, hvor bådende skal vaskes og gøres klar. Det sikrer, at bådene hurtigt er tørre og varme, hvilket optimerer på arbejdsmiljø og sikkerhed, så man ikke skal arbejde med en våd og kold båd.

Ergonomi er tænkt ind i alle facetter. Der er hæve-sænkeborde til at sikre optimal arbejdsstilling ved arbejde med motorer. Udsugningen er også optimeret, eksempelvis er der udsugning indbygget i bordene, hvor der arbejdes med limning af dragter:

- Der findes ikke en standard til værksteder, der arbejder med både, så vi har valgt at følge en standard for autoværksteder – vi arbejder jo også med karosserier og motorer. Den standard er høj og stiller store krav til arbejdsmiljøet, og det gør vi også, siger Søren Westphal:

- Det betyder også meget, at vi har dagslys og en fantastisk udsigt. Det minder os også om, hvorfor vi er her – vi kan se lige ud på det vand, ESVAGT arbejder på, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.