Få vores nyheder på mail

Velgennemført dokning af 'Esvagt Aurora'

Pressemeddelelse   •   Maj 05, 2017 10:41 CEST

'Esvagt Aurora' i tørdok hos GMC i Stavanger

For første gang siden leveringen fra Zamakone Ship Yard i Spanien i 2012 kom ’Esvagt Aurora’ igen i tørdok i slutningen af april til special survey.

’Esvagt Aurora’ er det hidtil største og mest komplekse skib, ESVAGT har haft til special survey. Skibet har stort set sejlet uafbrudt siden leveringen i 2012 og kun haft en enkelt dag, hvor det har været off service”, siger Kristian Ole Jakobsen, Chief Operating Officer i ESVAGT.

De ni dage i dok forløb planmæssigt og yderst omkostningsbevidst. Besætningen brugte turen til værftet effektivt og gjorde mest muligt klar inden ankomsten, og udførte under hele dokningen en kæmpe arbejdsindsats.

”Efter grundig afsøgning af markedet valgte vi af flere årsager at lægge dokningen af ’Esvagt Aurora’ ved GMC i Stavanger. Det var samtidig et ønske fra vores kunde, ENI Norge, at vi var væk fra location i kortest mulig tid, samt at dokningen så vidt muligt blev udført i det valgte tidsrum, siger Kristian Ole Jakobsen.

ESVAGT valgte at sende sin egen elektriker til værftet for at forestå el-arbejdet, og man sendte også egne mekanikere for at udføre årligt syn m.v. på de tre både:

”Vi ønskede at spare transporten af bådene frem og tilbage til workshoppen i Esbjerg. Da vi samtidig er meget fintfølende med, at vores både bliver serviceret og passet efter vores egne kvalitetsstandarder og af os selv, valgte vi at sende ESVAGT-mekanikere til værftet. Det fungerede fint – de fik serviceret og synet bådene uden problemer”, siger Kristian Ole Jakobsen.

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.