Få vores nyheder på mail

Vellykket første opkobling for ’Esvagt Aurora’ i Goliatfeltet

Pressemeddelelse   •   Maj 17, 2016 13:40 CEST

’Esvagt Aurora’ assisterede overførslen af den første producerede olie fra Barentshavet.

Alt forløb som planlagt, da ’Esvagt Aurora’ foretog sin første opkobling af FPSO Goliat til et tankskib for ENI Norge.

- Vi var optimalt forberedt på den opgave, vi skulle løse: Vi har trænet omhyggeligt, både som simulatortræning og i feltet, siger Steffen Rudbech Nielsen, Head of Ship Management, Operations.

ENI Norge begyndte at producere olie fra Goliatfeltet i marts i år, og ’Esvagt Aurora’ har blandt andet til opgave at koble slanger fra FPSO’en til tankskibene. FPSO’en har en lagerkapacitet på næsten en million tønder olie, men med en daglig produktion på op mod 100.000 tønder olie er der brug for hyppige opkoblinger.

Goliatfeltet ligger 85 kilometer nordvest for Hammerfest og er både verdens nordligste beliggende offshore-produktion og den første i Barentshavet. Feltet kombinerer en stribe faktorer, som gør produktionen til en særlig udfordring. Udover den påvirkning, som sne, kulde og mangel på dagslys har på arbejdet i området, er naturen i Barentshavet også kendetegnet ved et rigt – og sårbart – dyreliv.

Bygget til opgaven

For at imødegå de vanskelige forhold har ENI udviklet verdens største og mest avancerede FPSO (Floating Production Storage and Offloading, red.), og produktionen sker med banebrydende ny teknik. ’Esvagt Aurora’ er skabt i samme ånd.

- Skibet er specialbygget; både i forhold til de arbejdsopgaver, det skal udføre, og til at udføre opgaverne i Goliatfeltet med de helt specielle udfordringer, der følger med, siger Steffen Rudbech Nielsen.

Vejret i Barentshavet er en konstant udfordring, som har krævet, at ’Esvagt Aurora’ er udstyret med et omfattende vinterberedskab.

- Der er nogle helt særlige lokale vejrforhold, eksempelvis polarlavtryk, som er stort set umulige at forudsige, og som har særdeles voldsomt vejr med sig, siger Steffen Rudbech Nielsen.

Udover et omfattende vinterberedskab er miljøberedskabet også stort:

- Vi har opgaven som førstelinjeberedskab ved oliespild, og derfor er ’Esvagt Aurora’ udstyret med større kapacitet på oliespildsopsamlingslagre end noget andet ESVAGT-skib, siger Steffen Rudbech Nielsen.

’Esvagt Aurora’ er chartret ind frem til 2023 med option på yderligere fem år.

FAKTA

’Esvagt Aurora’

'Esvagt Aurora' er 87 meter langt og dermed det længste skib i ESVAGTs flåde.

Skibet er et Ulstein SX123 Design og bygget i 2012 på Zamakona Shipyard i Bilbao.

Goliatfeltet har anslåede reserver svarende til 180 mio. tønder olie.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.