Få vores nyheder på mail

"Vi har købt den bedste i branchen"

Pressemeddelelse   •   Sep 17, 2015 12:45 CEST

A.P.Møller-Mærsk Group og ESE-Holding indgik den 7. juli aftale om at sælge sine aktier i ESVAGT til investeringsselskaberne 3i Infrastructure og AMP Capital. De nye ejere deler ejerskabet.

ESVAGTs nye ejere vil fortsætte den nuværende kurs for virksomheden og styrke ESVAGTs position som markedsleder.

Det vil i høj grad være blive business as usual for ESVAGT, selv om A. P. Møller-Mærsk Group og ESE-Holding har solgt sine aktier i ESVAGT til 3i Infrastructure og AMP Capital.

Fra begge sider af det nye, delte ejerskab er meldingen entydig: Vi har købt et stærkt, veldrevet selskab med en spændende fremtid foran sig.

- I researchen forud for købet var det både vores egen vurdering af ESVAGT og en del af den feedback, vi fik, at vi med ESVAGT ville købe den bedste i branchen, siger Ben Loomes, Managing Partner i 3i Infrastructure:

- Vi er meget trygge ved at se ESVAGT fortsætte den kurs, der er udstukket af management teamet og fastholde den nuværende strategi, siger han.

ESVAGTs adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen sammen med (fra højre) Ben Loomes og Scott Moseley, 3i Infrastructure, og Simon Ellis, AMP Capital, som alle tre vil repræsentere de nye ejere i ESVAGTs bestyrelse.

Simon Ellis, Head of Origination ved AMP Capital Infrastructure, ser i høj grad også ESVAGT som et veldrevet selskab, som man håber at kunne styrke yderligere:

- Vi har købt en verdensklassevirksomhed, som har en dokumenteret operationel ekspertise. Som ejere har vi stort kendskab til og erfaring med både olie- og gasindustrien og vindindustrien, og vi er sikre på, at vi kan bruge de erfaringer og kompetencer til at udvikle rederiet yderligere, siger han.

Fortsat udvikling på vind

Begge nye ejere forventer, at det også over de kommende år fortsat vil være Nordsøen, der vil være ESVAGTs primære marked; både med de nuværende support- og standby-operationer i olie- og gasindustrien, men også med videreudvikling af markederne for offshore vindfarme. Både AMP Capital og 3i har erfaringer med vindenergi i porteføljerne, og begge erklærer sig komfortable i at gå videre ind i eksempelvis offshore vind.

- ESVAGT har vist, at virksomheden er i stand til at udvikle innovative løsninger og koncepter, som sætter standarden for offshore vind, siger Scott Moseley, Partner i 3i Infrastructure:

- Vi ønsker både en fortsat udvikling af markedet for olie- og gas og tror på en videre udvikling af offshore vind. Vi har ambitioner om, at ESVAGT fortsat skal sætte standarden for industriens udvikling, siger han.

Fakta

Om 3i Infrastructure:

3i Infrastructure er et investeringsselskab med speciale i langsigtede investeringer i infrastrukturelle virksomheder og aktiver, primært i Europa. 3i Infrastructure fokuserer på centrale, økonomiske infrastrukturer i forsyningssektoren, transport og energisektoren, og investerer i virksomheder og offentlige-private partnerskaber, der genererer langsigtet udbytte og vækst.

Om AMP Capital:

Investeringsselskabet AMP Capital er blandt verdens mest erfarne globale infrastrukturforvaltere med mere end 25 års erfaring og flere end 120 væsentlige investeringer i infrastruktur bag sig. Selskabet investerer globalt og administrerer infrastrukturinvesteringer i Asien, Europa, Nordamerika, Australien og New Zealand.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.