Få vores nyheder på mail

”Vi har mange års erfaring samlet i hvert skib”

Pressemeddelelse   •   Maj 01, 2018 11:30 CEST

Svend Bech Poulsen, skibsfører, ’Esvagt Charlie’ og netop indtrådt i ESVAGT's bestyrelse som medarbejderrepræsentant.

Svend Bech Poulsen, skibsfører, ’Esvagt Charlie’: ”Man skal ikke være bange for havet - men have respekt for det!”

”I ESVAGT er vi en stor familie. Jeg har været her i 10 år, og selv om der er kommet mange nye skibe og kolleger til i den tid, så er oplevelsen stadig den samme: Vi kan li’ at være her, vi kan li’ hinanden, og vi er sammen om at løse en opgave i hverdagen. Og vi synes alle, vi arbejder på ESVAGT’s flagskib – også selvom ’Esvagt Charlie’ er et af de ældste og mindste skibe i flåden.

Der er en særlig frihed ved at arbejde på et gruppe-3 skib. Vi skifter på tværs af hinanden og kan selv planlægge vores tørn. Det betyder, at vi ikke er to hold, som arbejder på skift – men at vi er ét stort team!

Den indstilling brænder igennem i vores sikkerhedsarbejde. Det arbejde, vi udfører, er ikke ufarligt. Men er man rigtig god til det og trænet i det, så kan man godt arbejde med den risiko, hvis man samtidig passer på sig selv og kollegerne. Vi ved, at vi ikke har ”chanceryttere” ombord. Det betyder meget. Når man har et arbejde, der kan være farligt, så er det godt at vide, at man er omgivet af folk, som er kompetente og specialister. Man skal ikke være bange for havet - men have respekt for det!

Du kan ikke sætte syv nye mand ombord og få et ESVAGT-skib ud af det. Der er ingen, der kan sejle det grej og løfte opgaven, som vi kan, for vi har lært det indgående. Vi har mange års erfaring samlet på hvert skib – oplæringen foregår nærmest, som når man overleverer noget fra far til søn! Det gør en forskel, når situationen spidser til. Vi kan sætte en Fast Rescue Boat på vandet på et minut uanset forholdene. Det er fantastisk at se den ro, opgaverne løses i, når der er trykket på mand-over-bord knappen. Alle ved, hvad de skal, og alle kender deres rolle. Det er lige fascinerende at se hver gang”.

Bonusinfo:

Svend Bech Poulsen indtræder 1. maj 2018 i ESVAGT’s bestyrelse som medarbejderrepræsentant. 

Om ESVAGT

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs og servicerer både olie & gas samt offshore vindindustrien. 

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Vi servicerer havvindmølleparker med en flåde af dedikerede Service Operations Vessels (SOV), et koncept som ESVAGT var de første til at introducere i 2010. Udover kabiner og fritidsfaciliteter er SOVerne udstyret med bl.a. kontor- og mødefaciliteter, reservedelslagre og værksteder. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 offshore skibe, og rederiet har cirka 900 medarbejdere on- og offshore.