Få vores nyheder på mail

’Vi lærer meget af det’

Pressemeddelelse   •   Maj 19, 2016 15:16 CEST

De har kurser og certifikater. De øver teorien over fjernlæring, og de træner den i praksis til hudløshed.

Man kunne forstå, hvis flokken af rutinerede søfolk i ESVAGT mente, at en genopfriskning af et OPITO-certifikat med endnu en fiksering og endnu en hjerte-lungeøvelse kunne være en trættende gentagelse – men sådan ser de det langt fra.

For Henning Jørgensen og Kim Kaae, henholdsvis befaren sømand og chief engineer på ’Esvagt Celina’, og Dan Gaarslev, overstyrmand på ’Esvagt Preventer’, er OPITO-fornyelsen endnu en lejlighed til at lære mere og blive endnu stærkere:

- Vi ved fra vores træning og vores hverdag, at det er noget, vi har brug for at kunne og kunne rigtig godt. Så vi benytter muligheden for at lære mere og spørge ind til konkrete opgaver. Vi lærer meget af det, fastslår Kim Kaae.

Hver enkelt besætningsmedlem skal bestå individuelt, og samtidig skal samarbejdet bestå ved at løse opgaverne i grupper. Sådan arbejder man også sammen i hverdagen, siger Henning Jørgensen:

- Kim er alene om at passe maskinen ombord. Hvis nu Kim blev dårlig, og vi andre ikke kunne løse hans opgaver – så ville vi gå i stå, fordi vi ikke kunne få olie på maskinen. Derfor skal vi alle kunne dække hinanden af, siger Henning Jørgensen.

De føler alle, at sikkerhed aldrig kan blive ’godt nok’ eller repeteret ’for meget’. Også selv om det sidder så fast på rygraden, at Henning Jørgensen eksempelvis i en hjemmeperiode har præsteret at hoppe ud af sengen og nå halvvejs i dragten, fordi han hørte en brandalarm – inden han opdagede, at alarmen kom fra tv’et!

- En uge før, jeg skal mønstre, begynder jeg at mærke et øget fokus. Og jeg slapper først af, når jeg ser Esbjerg i bakspejlet efter endt tur, siger Dan Gaarslev, som straks efter retter sig selv:

- Og så alligevel ikke. Man har det med sig over alt, også i hjemmeperioden. Jeg tjekker en ekstra gang, om der er lukket til 1. salen, så børnene ikke kan falde ned af trappen, og er vi på stranden, så holder man også lige øje med de andre badende. Det er små ting, men det er tydeligt at mærke. Sikkerhed er noget, vi har med hele tiden, siger Dan Gaarslev.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.