Få vores nyheder på mail

"Vi var heldige - ikke helte!"

Pressemeddelelse   •   Sep 20, 2015 11:00 CEST

Det var, med adm. direktør Søren Nørgaard Thomsens ord, ”en utrolig heldig, hollandsk fiskeskipper”, som besætningen på ’Esvagt Connector’ reddede op af Nordsøen den 9. september. For indsatsen modtog besætningen erindringsgaver og tak.

- Vi er meget ydmyge over det. Det var en fantastisk holdindsats, hvor alt klappede – men det var også held.

Sådan siger skipper Signar Persson fra ’Esvagt Connector’ om den redningsaktion den 9. september 2015, hvor en hollandsk fiskeskipper blev fundet og reddet i Nordsøen.

Fiskeren var iført sorte joggingbukser og en mørkeblå T-shirt, og han lå langt fra den position, der blev opgivet på mayday’et. Alligevel lykkedes det at finde ham. Heldigt, javist – men som tennisspilleren Björn Borg i sin tid sagde om held, så havde han bemærket, at han blev mere heldig af at træne. Den erfaring har man også gjort sig på ’Esvagt Connector’.

- Vores træning var tydelig; alle ti mand gik fuldstændig målrettet til opgaven og var i rescue-mode fra absolut første sekund. Der var ingen panik, ingen råb og skrig – alle vidste, at deres kolleger var i gang med at udføre et kompetent arbejde. Man ved jo ikke, hvordan man vil handle i en skarp situation, før man står iden. Jeg er meget glad for, at vi reagerede, som vi gjorde. Det var mange års erfaring og mange års samarbejde, der viste sig, siger Signar Persson.

’Esvagt Connector’s overstyrmand Hedin Jørgensen havde den samme oplevelse.

- Vi var midt i en øvelse, da mayday’et kom. Det virkede som om, at alle bare blev i ’øvelsesmode’, selv om vi var i gang med den rigtige redning. Det var utroligt at opleve, at der var den totale ro på alle kollegerne – alle vidste, hvad de gjorde, siger han.

Manden blev spottet fra monkey island på moderskibet ”Esvagt Connector”, hvorefter overstyrmanden og 1. styrmanden sprang i en FRB og samlede den hollandske skipper op.

- Asmus fik fat i ham, og jeg hjalp med at trække ham op. Han var udmattet. Noget af det første, han sagde, var, at han så den første rescue-båd sejle forbi og dernæst kunne se og høre helikopteren flyve forbi. Det må have været utrolig hårdt psykisk, siger Hedin Jørgensen.

Fra fiskeskipperen blev observeret fra ’Esvagt Connector’, til han var ombord i skibet, gik blot to minutter. Han kom på et varmt kammer, fik tørt tøj på og blev langsomt varmet op. Han blev tilbudt noget at drikke og ønskede kaffe, men rystede for meget til, at han kunne drikke det. Han spurgte bekymret til, om hans besætning vidste, at han var i god behold – og fik bekræftet, at de var informeret.

Inden for et kvarter var skipperen tilset af en læge fra helikopter. Lægen blev på skibet, mens helikopteren tankede, hvorefter helikopteren vendte retur og hentede læge og fiskeskipper for at flyve ham ind til et hospital på land til observation. Herefter kunne ’Esvagt Connector’ skynde sig retur i charteren.

- For mig kom reaktionen først i det øjeblik, hvor helikopteren fløj afsted med ham, siger Hedin Jørgensen:

- Det var en følelse af lettelse. Vi var glade, fordi det hele gik så godt. Vi har været heldige, ikke helte – men samtidig ved vi godt, at vi kan noget og gjorde noget, som det ikke er alle, der kan, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.