Få vores nyheder på mail

Vindmølleskibe er sejlende værksted og kontor

Pressemeddelelse   •   Nov 22, 2013 09:28 CET

Sådan kommer de nye vindmølleskibe til at se ud. Designet - type Havyard 832 SOV - er Havyards eget, men det er baseret på de specifikationer, ESVAGT ønsker, så det passer til ESVAGTs brug af bådoverførsler.

ESVAGTs to nye vindmølleskibe vil fungere som topmoderne værksted, lager, kontor og beboelse for teknikerne i vindmølleparkerne. Overførsler med båd eller stabiliseret bro.

Det skal helst snurre rundt hele tiden i vindmøllebranchen, og derfor er effektiv mølleservice og hurtig reparation i høj kurs.

Samtidig er det vigtigt, at servicefolkene har nem adgang til både møller og reservedele – og samlet set er det noget af forklaringen på, at ESVAGT nu har skrevet kontrakt om at levere vindmølleskibe til Siemens Wind Power i vindparkerne Baltic 2 og Butendiek.

- Vi byder ind med et koncept, der både mindsker teknikernes tid i transit og øger mulighederne på stedet, siger Chartering Department:

- Efterhånden som vindmølleparkerne anlægges længere ude på vandet, spiller transittiden mere og mere ind. Når en tekniker eksempelvis skal ud på Horns Rev 1, så er der cirka halvanden times transport hver vej – det trætter teknikeren og er ineffektivt i forhold til møllens vedligehold. Vi kommer med en anden løsning, hvor skibene vil fungere som sejlende værksted, lager og kontor, foruden at være beboelsesdel for de teknikere, der er om bord, og hvor overførslerne sker med båd eller via stabiliseret gangbro.

Grej og udstyr nok med

Transittiden er et argument for at have et skib på stedet. Et andet er at have reservedele og værkstedsfaciliteter tæt på.

- Når man skal servicere en vindmøllepark, skal man have grej og reservedele med til at dække de flest mulige scenarier. Derfor bliver agterdækket på ESVAGTs nye vindmølleskibe indrettet med plads til endda ret store reservedele, og under dæk er der rum til seks tyvefods-containere, som kan bruges til udstyr, reservedele med mere. Der etableres en workshop med god plads til at stå og arbejde, og der er alle ønskelige faciliteter. Det bliver et flydende værksted og lager, og man kan reagere hurtigt - også på de akut opståede problemer.

Hertil kommer en beboelsesdel, som ikke mangler komfort. Der er 60 enkeltkamre, og der er adskillige saloner til fritid og afslapning, fitnessmuligheder samt mødefaciliteter med eksempelvis videokonference, så kontor på land og sø kan planlægge arbejdet i fællesskab.

Overføres med båd eller bro

Udgangspunktet for arbejdet bliver et eftermiddags- eller aftenmøde, hvor teknikerne om bord planlægger næste dags opgaver og efterfølgende koordinerer med skibets besætning, så man kan få sammensat teams og få pakket værktøj og grej til næste dags job og have skibet klar på rette sted fra morgenstunden.

- Typisk vil et team bestå af to-tre teknikere, som bliver overført til møllen, hvor de vil arbejde dagen igennem, inden de senere bliver hentet. Skibet kan bevæge sig rundt i parken, og man er altid tæt på både arbejdssted og reservedele.

Overførslerne kan ske med STB 7 eller 12 (Safe Transfer Boat) eller via den specialkonstruerede gangbro, som er stabiliseret til at følge havets bevægelser.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.