Få vores nyheder på mail

Vindordre den største i ESVAGT’s historie

Pressemeddelelse   •   Nov 22, 2013 09:05 CET

ESVAGT skal levere to nybygninger til at servicere vindmølleparker i Østersøen og Nordsøen. ”Et vigtigt forretningsområde at styrke”, siger adm. direktør Søren Nørgaard Thomsen.

ESVAGT har gennem flere år haft en målrettet ambition om at styrke vindenergi som et forretningsområde, og et stort skridt på den vej er taget med den kontrakt, der nu er indgået med Siemens Windpower om to vindmølleskibe.

ESVAGT skal fra december 2014 og fem år frem fra et nybygget serviceskib servicere møllerne i vindparken Baltic 2, som ligger midt mellem Møn og Bornholm. Fra marts 2015 skal ESVAGT levere et andet serviceskib til parken Butendiek, som ligger i den nordtyske sektor.

- Vindmarkedet er et vigtigt forretningsområde at styrke, siger Søren Nørgaard Thomsen, adm. direktør i ESVAGT:

- Vi har ønsket at blive stærkere på vind, fordi vindmarkedet er et marked i vækst, og fordi det vil give os et bredere fundament at drive forretning på. Set i det lys kan vi både glæde os over at vinde en kontrakt, der er den største i rederiets historie, og samtidig er indenfor et forretningsområde, vi har store ambitioner med, siger han.

Bevist sit værd på vind

Kontrakterne har været længe undervejs. Dialogen mellem Siemens Wind Power og ESVAGT har stået på i tre år, og de egentlige kontraktforhandlinger har varet næsten et år. Erfaringerne med ’Esvagt Beta’ og ’Esvagt Supporter’ har bidraget med at bevise, at ESVAGT også magter vindmarkedet.

- Det har været vigtigt for kontrakten, at vi kunne dokumentere vores evner på vindmarkedet, siger Søren Nørgaard Thomsen.

- Vi har mere end 25 års track record og viden fra offshore olie og gas, og det er den, vi har bygget vores viden på. Med ’Esvagt Beta’ og ’Esvagt Supporter’ har vi demonstreret, hvad vi kan på vind. Vores koncept med bådoverførsler er unikt, og det har bevist sit værd, siger han.

Skibene er nu sat i ordre hos norske Havyard. Skrogene bygges i Tyrkiet, og efterfølgende færdigudrustes skibet på værft i Norge. De vil blive det femte og sjette skib, som ESVAGT får bygget direkte til ordre – efter senest ’Esvagt Server’ og ’Esvagt Aurora’. Kombinationen af at udvide flåden til både det brede chartermarked og til de specialiserede opgaver er god, siger Søren Nørgaard Thomsen:

- Vi ændrer ikke på strategien med eksempelvis gruppe 2-skibe, som vi får hjem uden foregående charter. Men på de store, meget specialiserede skibe, bygger vi i en tæt dialog med kunden, siger han.

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.