Få vores nyheder på mail

WEST GAMMA 25 ÅR: Redningen huskes stadig

Pressemeddelelse   •   Aug 21, 2015 14:39 CEST

Den vellykkede redningsaktion gav ESVAGT anerkendelse i hele Nordsøen. 

Den var en af årsagerne til, at ESVAGT blev tildelt Leith International Conference’s Offshore Safety Award i 1991, og den dag i dag er aktionen særdeles nærværende – ikke bare i ESVAGT, men i branchen i almindelighed og i Norge i særdeleshed.

- 25 år efter er West Gamma stadig noget, man husker ESVAGT for, siger Ole Ditlev Nielsen, Chief Commercial and Safety Officer i ESVAGT:

- Det var en aktion, der betød meget for vores anerkendelse i Norge. Den blev eksempelvis nævnt så sent som i 2014, da ESVAGT blev hædret med den norske Beredskapsprisen for vores arbejde med at styrke sikkerheden og beredskabet til søs, siger han.

Da 'Esvagt Aurora' blev navngivet i august 2012, stod Eni Norges Tor B. Tangvald, Goliat Execution Manager, for talen. Han fortalte, at han under kontraktopfølgning i ESVAGTs kontorer i Esbjerg havde bemærket trætavlen, hvor ESVAGTs redningsaktioner gennem tiden er anført. Han bemærkede navnlig to aktioner, som stak ud - med henholdsvis 16 og 30 reddede. Da han spurgte nærmere ind til aktionerne, fandt han ud af, at de relaterede sig til West Gamma:

- Jeg arbejdede i 1990 for Smedvig, som ejede West Gamma. Mange, mange tak for at have reddet 49 af mine tidligere kolleger!

ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.