Få vores nyheder på mail

”We’ve got you!”

Pressemeddelelse   •   Jun 03, 2015 11:03 CEST

Kaj Emanuel Kristensen og Valentin Markussen

Kaj Emanuel Kristensen var bådfører i FRB’en, der reddede den 40-årige mand op af vandet. Valentin Markussen var ubefaren i båden, Ivan Nørskov var den befarne.

Sådan oplevede de det:

KAJ:

”Straks alarmen går, skynder vi os i dragterne. Vi ved ikke andet, end at der er en mand i moonpoolen. (Moonpool er betegnelsen for området inde under riggen, red.) Vi sejler hurtigt hen til riggen, hvor vi finder ham. Han holder fast i en redningskrans, og er bleg og helt stiv at se på”.

VALENTIN:

”Kaj manøvrerer båden om til styrbords side. Jeg kravler ud i stævnen og får fat i kraven på manden i vandet. Sammen med Ivan får vi trukket ham op. Han er meget kold, for han har kun en kedeldragt på. Ivan holder om ham for at varme ham og støtte ham, og han ligger på Ivan på turen ind mod skibet”.

KAJ:

”Manden er ved bevidsthed og siger ”thank you” og Ivan svarer ”take it easy - we’ve got you”. Da vi kommer tilbage på skibet og får båden hejst op, står kollegerne klar med spine-boardet, som vi får ham over på og ind på hospitalet. Alt kører efter planen. Herefter går vi op til skipper, som siger, der er bestilt en helikopter – og så gør vi klar til at modtage den”.

VALENTIN:

”Følelsen bagefter er fantastisk. Vi har reddet et liv! Jeg var så glad. Al den træning, vi har gennemført, virker bare. Jeg vil aldrig brokke mig over at træne! Og jeg kan huske, at jeg sagde til kollegerne ved den næste påmønstring: Hvad så, skal vi ud og gøre en forskel? Jeg er stadig meget glad for det, og når jeg åbner den pung, vi fik af rederiet, og jeg ser inskriptionen med datoen, så bliver jeg stolt”.

KAJ:

”Vi vidste, at han havde været meget heldig at overleve, og at vi havde gjort det godt. Det var godt for ham, for os, kunden – og for firmaet, som fik bevist, at det er vigtigt, vi er på plads og arbejder på den måde, vi gør.

Det bedste var, da vi fik et brev fra ham nogen tid efter. I brevet stod, at det ikke bare var hans liv, vi havde reddet – men at det også var hans kones og hans børns. Det blev jeg virkelig glad for at læse”.


ESVAGT har siden 1981 specialiseret sig i sikkerhed og support til søs.

Vi fokuserer på kvalitet og sikkerhed og udbyder en bred vifte af ydelser til offshore olie & gas industrien, bl.a. stand-by, ERRV nød- og redningsberedskab, overvågning og genopretning efter olieudslip, brandberedskab, bugsering, ankerhåndtering og multi-field service.

Siden 2010 har ESVAGT desuden serviceret offshore vindparker med specialdesignede Service Operation Vessels (SOV), der har plads til op til 40 teknikere og har reservedelslagre og værksteder ombord. Teknikere, reservedele og værktøj overføres til møllerne via Walk-to-Work gangvejssystemer eller Safe Transfer Boats.

ESVAGT har base i Esbjerg. Flåden består af mere end 40 moderne offshore skibe, og rederiet har mere end 900 medarbejdere on- og offshore.